Jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, 34-godišnji Ivan Pažanin, nakon što se prije tri godine pojavio u ulozi žirija kulinarske emisije 'Tri, dva, jedan-kuhaj!' na RTL-u, ubrzo je postao jedno od omiljenih televizijskih lica. Za Story.hr, tajanstveni Ivan otkrio nam je od čega se sastoji njegov ljetni jelovnik, ali i što najčešće izbjegava dolaskom visokih temperatura.
'Riblja jela ljeti su traženija od mesnih. Uz lagane salate, tjestenine, gosti najčešće traže bijelu ribu', otkrio nam je chef Ivan, koji je poznat po pripremanju, za njega neizostavnih, morskih namirnica te nadodaje: 'Ljeti izbjegavam sve vrste teških jela, poput graha i raznoraznih variva'. Poznati splitski chef, tijekom godina radio je u različitim svjetskim kuhinjama, ali najdraža mu je ipak ova naša, što dokazuje i to što se vratio u svoj rodni grad Trogir, gdje razvija svoj prepoznatljivi stil meditarenske hrane, u restoranu Štorija by Biberon.
Iako je proputovao svijet i kušao specijalitete brojnih svjetskih kuhinja, Ivanu mediteranska kuhinja predstavlja pravo nadahnuće. Njegova ljubav prema maslinovom ulju, koje je često spominjao kada je bio član žirija u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj' ostat će u pamćenju mnogim gledateljima. Njegovi tanjuri s pričom poznat su dio kulinarske ponude u Trogiru. Na pitanje po čemu se kuhinja Ivana Pažanina razlikuje od drugih, rekao nam je: 'Smatram da svi mi imamo neki svoj smjer u kojem idemo'.
Zbog svakodnevnog kuhanja na poslu, kaže Ivan, ne stigne kuhati i kod kuće, pa to ostavi za dane kada ulovi vremena. Da će ovo ljeto provesti radeći, potvrdio nam je rekavši da zasada nema nikakvih planova za godišnji odmor.