Zvijezda serije ‘Moderna obitelj’, 46-godišnja zgodna Kolumbijka priznaje da ne voli kuhati, ali i da je velika gurmanica. “Gotovo uopće ne kuham, ali stalno mi dostavljaju kolumbijska jela koja podgrijavam. Luda sam za arepama, koje su ukusne što god im dodaš - sir, meso, maslac, sol... Uvijek ih imam u zalihi u hladnjaku”, priznaje Sofía koja je prije nekoliko godina, za humanitarne svrhe, naučila kuhati jedno jelo - mesne okruglice, na način kako ih pripremaju u slavnom obiteljskom talijanskom restoranu Bucca di Beppo u Orlandu na Floridi.

SASTOJCI:
700 g mljevene junetine  
1/4 šalice mljevenog parmezana  
1/2 šalice krušnih mrvica 
2 velika jajeta  
6 češnjeva češnjaka  
sol, papar  
250 ml vode  
litra umaka marinara

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj zdjeli izmiješajte sve sastojke osim umaka marinara. Podijelite u podjednake porcije i oblikujte šest velikih ili više manjih mesnih okruglica. Okruglice stavite u nauljeni lim za pečenje. Pecite dok se ne stvori karamelizirana hrskava korica, odnosno 13 do 15 minuta. Prebacite kuglice u drugu posudu te prelijte umakom marinara (rajčice peršin, origano, češnjak, sol, papar). Poklopite posudu ili prekrijte aluminijskom folijom te pecite još 35 do 45 minuta. Poslužite uz tjesteninu.