Emotivna Marijana Batinić: 'Priroda nam je pokazala koliko smo mali...'

Poznata TV voditeljica prisjetila se strahote proživljene prije točno godinu dana

Instagram

'Priroda nam je prije točno godinu dana još jednom pokazala koliko smo mali, a mi smo jedni drugima pokazali koliko možemo biti veliki', napisala je na Instagramu televizijska voditeljica Marijana Batinić i puna emocija prisjetila se razornog potresa koji je prije točno godinu dana pogodio Zagreb i okolicu.

Privatni album 

'Svi su tog groznog jutra dali sve od sebe - slike sestara i navijača koji nose inkubatore, vatrogasaca koji razmiču ruševine i vise s krovova te svih drugih koji su nesebično i sabrano pohitali u pomoć u tom je strahu dalo nadu da možemo, hoćemo, znamo, želimo... A onda su na red došli svi oni pojmovi na 'cija' - birokracija, institucija, aplikacija, politizacija... A porušeni Zagreb, uz koju skelu ili skinutu kupolu, ostao isti, netaknut, raspadnut, nesiguran. I sve je, silnim uredima, dopisima i formularima unatoč, opet prepušteno građanima, onima koji su Zagrebu tog jutra vidali rane te svima drugima koji su se, potaknuti očitim nesnalaženjem institucija, uključili i aktivirali kako bi grad opet postao ugodno mjesto za život. Hvala SOS Zagreb i svim drugim inicijativama, građanima i službama koje pokušavaju skrenuti pozornost na zagrebačku ranu i pomoći joj da zacijeli... Hvala vam što se trudite da od Zagreba ne ostane samo sjena...', napisala je Batinić i 'zaradila' stotine lajkova.

I nekadašnja HRT-ova voditeljica, danas vlasnica PR agencije i predsjednica udruge SOS Zagreb, Nevena Rendeli Vejzović, prisjetila se danas za Story.hr trenutka koji ih je užasnuo prije točno godinu dana. Potres ih je, ispričala je, zatekao u stanu u središtu grada gdje je bila sa suprugom, snimateljem Makom Vejzovićem te njihove tri djevojčice - trogodišnjim blizankama Leom i Marom te dvogodišnjom Vitom. 'Pamtit ću zauvijek taj osjećaj nemoći i straha. A vijest da je stradala jedna djevojčica potpuno me dotukla. PTSP je prisutan kod svih Zagrepčana, pa tako i kod mene. Prošlu noć slabo sam spavala, kao i mnoge nakon potresa', rekla nam je između ostalog.

Inače, povodom godišnjice potresa osnivači udruge SOS Zagreb okupili su se jutros u 6.24 sati na uglu Đorđićeve i Petrinjske ulice, ispred zgrade simbola zagrebačkog potresa i tom prilikom zapalili su svijeće za sve žrtve Zakona o obnovi. Pozvali su i sve ostale građane da tijekom dana zapale svijeće u znak nezadovoljstva, nesigurnosti, osjećaja napuštenosti i zanemarivanja od strane Grada i države.