Kate Middleton i Meghan Markle već godinama ne razgovaraju: Sukobu je kumovala pokojna kraljica Elizabeta

'Tišina koja je vladala mogla nas je sve progutati', napisao je tada princ Harry.

Profimedia

Vojvotkinja od Sussexa više je puta javno spominjala Kate Middleton u negativnom kontekstu, čime je svima jasno dala do znanja da njih dvije nisu nimalo bliske. Jedom prilikom je rekla i da je plakala zbog princeze od Walesa prije vjenčanja s princem Harryjem 2018. u Windsoru.

Upravo te godine dogodio se 'tihi sukob' Meghan i Kate. Te je godine vojvotkinja prvi put prisustvovala proslavi službenog rođendana kralja Charlesa III., koji slavi svoj rođendan, 14. studenog.

- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Što se tada dogodilo, otkrio je princ Harry u svojim memoarima 'Spare' iz 2023. Princ tvrdi da je njegova supruga pocrvenjela kad se pokušala našaliti s Kate Middleton i nije dobila reakciju kakvu je očekivala.

Kate Middleton pitala je Meghan Markle što misli o Trooping the Colour, a vojvotkinja je odgovorila: 'Colourful (šaroliko)', s istančanim smislom za humor. 'Tišina koja je vladala mogla nas je sve progutati', napisao je princ Harry.

GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Meghan i Kate zajedno su se trebale pojaviti i 2022. godine, na službenom rođendanu kraljice Elizabete II., kada se slavio i njezin platinasti jubilej. Nakon pomnog razmatranja, kraljica je tada odlučila da će se na balkonu Buckinghamske palače pojaviti samo zaposleni članovi dvora, isključujući princa Andrewa, Meghan i Harryja.

Taj potez shvaćen je kao prijekor vojvotkinji i vojvodi od Sussexa koji su 2020. odlučili da više neće obavljati službene dužnosti u dinastiji. Meghan se nakon toga dodatno naljutila na Kate i s njom prekinula svaki kontakt, kako pišu britanski mediji.

Više fotografija pogledajte u galeriji: