'Tražio sam je godinu i pol': Bračna idila Huljićevih traje 36 godina, no početak ljubavi nije bio nimalo lak

Tonči i Vjekoslava Huljić zajedno su išli u osnovnu školu, no zaljubili su se kao tinejdžeri i vjenčali su se 1987. godine.

Jadran Babić

Tonči i Vjekoslava Huljić jedan su od najuspješnijih i najdugovječnijih poznatih domaćih parova.

U svibnju ove godine proslavili su 36. godišnjicu braka, a kad god ih imamo priliku vidjeti zajedno odaju dojam da su zaljubljeni kao i prvog dana.

Tako je bilo i na premijeri predstave 'E moj Jere' u kazalištu mladih Splitu, gdje su po dolasku spremno pozirali fotografima zagrljeni i nasmijani.

Pixsell/ Ivo Cagalj 

Vjekoslava i Tonči išli su u istu osnovnu školu, no nisu se poznavali, a onda se on u nju zaljubio kao tinejdžer.

'Kad sam je vidio, imao sam 18 godina i tada nije bilo mobitela, tražio sam je godinu i pol. Ona je sjedila u prvom redu Splitskog festivala, a ja sam svirao klavir točno preko puta. Počeli smo se viđati 26. srpnja. Bili smo u vezi sedam, osam godina prije nego što smo se vjenčali', ispričao je Tonči jednom prilikom za Azru.

Vjenčali su se 1987. godine u diskoteci Milde sorte. Danas imaju dvoje odrasle djece, kćer Hanu i sina Ivana,te unučicu Albu koju je Hana dobila sa suprugom Petrom Grašom. Uskoro im stiže i unuk, jer Hana i Grašo trenutno čekaju drugo dijete i poznato je da će biti dječak.

Saša Stojanović 

Tonči je prije desetak godina otkri i tajnu njihova uspješnog braka.

'Duže smo u životu zajedno nego što smo bili jedno bez drugog.Nakon svih tih godina još uvijek imamo o čemu pričati, imamo što zajedno raditi. I ako se oko nečega trebamo svađati onda se svađamo oko tekstova. Ne filozofiramo oko budalaština tipa volimo li se ili ne. Smiješno mi je to. Filozofiranje o ljubavi pristaje samo američkim filmovima kao dio teškog promišljanja o životu. Ljubav je prirodna stvar, dogodi se, a o srodnim dušama banalno mi je pričati. Nama je u životu zanimljivo, dinamično. Ja sam dosta na putu pa možda i to pomaže opstanku našeg braka. No niti smo mi iznimka, niti je estrada kompletan idiotluk u kojemu caruju seks, droga, alkohol, rock i ludilo. Znam puno brakova u tom poslu koji su opstali, vole se i zabavno im je zajedno', ispričao je tada Tonči za Večernji list.

Svojevremeno je priznao je i da se vjerojatno ne bi oženio da nije upoznao baš nju jer misli da neka druga žena ne bi mogla biti uz njega.

John Pavlish 

'Vjerujte, da mi ona nije supruga, vjerojatno se nikada ne bih oženio. Toliko sam teška osoba i nijedna druga ne bi mogla da bude uz mene, a da ne odustane. Nisam vjerovao da ću se ikada oženiti, u mladosti sam bio zvijezda koja nije željela obveze bilo koje vrste. Ipak, imao sam sreće i vrlo malo pameti da se oženim i naš brak je i danas stabilan', rekao je za Kurir.

Tonči i Vjekoslava, kao ni njihova djeca, ne vole se isticati privatnim životom, jer im to nije ni potrebno, već puštaju da obiteljski uspjeh govori umjesto njih.

Još zajedničkih fotografija Tončija i Vjekoslave pogledajte u našoj galeriji: