Bila je to zvjezdana noć koju su svi dugo iščekivali. Sezona dodjele nagrada u Hollywoodu na svome je vrhuncu jer su zlatni kipići napokon podijeljeni onim pripadnicima glumačke elite o kojima se kontinuirano priča posljednjih nekoliko mjeseci.

Oscari 2023.
Profimedia 

Nije tu bilo velikih iznenađenja - film ‘Sve u isto vrijeme’ redatelja Daniela Kwana i Daniela Scheinerta zasluženo je trijumfirao, dok su glumci Michelle Yeoh i Brendan Fraser osvojili svoje kipiće u kategoriji najboljih glumaca i velikim se slovima upisali u povijest. Posebice Yeoh koja je prva Azijatkinja koja je dobila čast biti proglašena najboljom glumicom u glavnoj ulozi.

Njezin dolazak na tepih boje šampanjca, koji je prvi put u 63 godine promijenio boju (što nije bilo baš najsretnije jer se čini, prema brojnim komentarima na društvenim mrežama, da većina misli kako je time oduzet wow efekt), bio je u lepršavu izdanju - bijela, gotovo bridal toaleta iz radionice visoke mode kreatorice Marije Grazije Chiuri za Dior bila je decentno ispunjena nojevim perjem i nije pratila liniju tijela.

Michelle Yeoh
Profimedia 

Upravo to stvorilo je efekt kao da lebdi, dok su dijamanti u kosi (inače stilizirana ogrlica) i na ušima dali poseban sjaj ovoj 60-godišnjoj glumici koja je konačno doživjela svoj zvjezdani trenutak. Čini se da je bijelo bilo jedna od tema večeri jer su se ove godine brojne glumice odvažile na vjenčanu modu. Vjerojatno su njihovi stilisti očekivali crveni tepih na kojem bi se ove kreacije dodatno istaknule, ali ovaj put to nije bio slučaj.

Jedna od najboljih svakako je bila Emily Blunt koja je u kreaciji modne kuće Valentino izgledala poput antičke božice. Pripijena haljina i bijele rukavice, u kombinaciji s nježno ljubičastim dijamantima na ušima Chopard, bili su njezina dobitna kombinacija. U bjelini je ove godine bila i Michelle Williams koja (pre)dugo čeka svoj Oscar, a ove joj je godine nagradu uzela Jamie Lee Curtis koja je trijumfirala u filmu ‘Sve u isto vrijeme’ kao najbolja sporedna glumica. Doduše, Jamie je nije pobijedila u modnom duelu jer je Williams nosila sofisticiran dizajn modne kuće Chanel i pokazala svoju anđeosku stranu.

Jamie Lee Curtis
Profimedia 

Jedna od ponajbolje odjevenih glumica bila je legendarna Angela Bassett, koja je prije dodjele bila jedan od favorita u kategoriji najbolje sporedne glumice za svoju rolu u posljednjoj ‘Wakandi’. Premda ništa od nagrade, ostaje joj uspomena na predivnu, gotovo kraljevsku nijansu ljubičaste satkanu u haljini modne kuće Moschino, koja je obgrlila njezino tijelo. Ova voluminozna kreacija bila je jedna od najboljih te zvjezdane večeri, kao i odabir njezina nakita. Dijamantna ogrlica Serpenti iz kolekcije draguljarske kuće Bulgari bila je pun pogodak.

Premda neočekivano, glazbenica i poduzetnica Rihanna bila je apsolutna pobjednica na oskarovskom tepihu. Naime, kako je bila jedna od nominiranih u kategoriji za najbolju pjesmu pa je te večeri i nastupila, RiRi je na dodjelu stigla u svome najboljem, iznimno glamuroznom izdanju - odjevena u pripijenu kreaciju modne kuće Azzedine Alaïa.

Rihanna
Profimedia 

Kožna haljina s dugim šlepom dodatno je naglasila njezin trudnički trbuščić te pokazala kako ova ikona glazbene i beauty industrije itekako ima još što reći kada je u pitanju vrhunski stil. Ako može trudna Rihanna, mogu i druge dame - to je sigurno. No to se baš i nije dogodilo, o čemu najbolje svjedoči elegantno izdanje miljenice modne elite Cate Blanchett. Ona je uvijek jedna od najbolje odjevenih žena svakoga glamuroznog događanja, a za Oscare je pripremila jedno od boljih, ali ne i svoje najbolje ovogodišnje izdanje.

U dvobojnoj kreaciji modne kuće Louis Vuitton definitivno je pokazala da može, premda nije prešla onu finu granicu kada svi pričaju samo o njoj. No to ove godine nije napravila ni Lady Gaga koja je na dodjelu stigla u Versaceovu izdanju, koje smo prije nekoliko dana vidjeli na modnoj pisti, a ova je pjevačica dobila priliku iznijeti taj crni komad pred očima svijeta.

No bolji look bio je onaj dok je izvodila svoj hit ‘Hold My Hand’ iz filma ‘Top Gun: Maverick’ kada je bez trunke make upa i u poderanim trapericama te običnoj majici pokazala koliko je dojmljiv njezin talent.

U galeriji pogledajte što su još holivudske dame nosile na crvenom tepihu dodjele Oscara 2023.

Profimedia Haljine na dodjeli Oscara 2023.