Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽENSTVENE NOTE U INTERIJERU: Pronađite idealnu dozu šarma za uređenje interijera po predlošku Mirjane Mikulec

Pročitajte savjete Mirjane Mikulec za savršeno uređenje interijera.

 Mirjana Mikulec o ženstvenim notama u dizajnu interijera Izvor: Story Press

Ako ne postoji stroga podjela na ženske i muške interijere, morate priznati da već pri ulasku u neki prostor možete prepoznati da u njemu živi i žena, zar ne? Primijetit ćete to po detaljima, odabiru boja, uzoraka, kao i svim sadržajima u prostoru. Bez obzira u kojem stilu bili uređeni, ženski interijeri imaju šarm koji je teško nadmašiti. Taj ženstveni touch definira cijeli prostor i čini ga posebnim. Najčešće unosi notu nježnosti i lepršavosti, ali svaka ga vlasnica može usmjeriti prema atmosferi i dojmu koji želi postići.

 Dizajn interijera Izvor: Darko Mihalić

I kada je riječ o obiteljskom interijeru, u kojem živi više članova, dašak ženstvenosti uvijek je poželjan jer oplemenjuje cijelu priču. Dovoljno je ugledati se na modni dizajn i shvatiti da ne treba robovati stereotipovima vezanima uz boje i uzorke ni kada su interijeri u pitanju. Interijeri sa ženskim touchom mogu doista biti raznoliki - od energičnih i mladalačkih, s daškom industrijskog dizajna ili pak chica, profinjenih i elegantnih, s boho štihom do modernih i minimalističkih. Tako ćete stvoriti interijer s osobnošću okruženi predmetima koje volite, a sve oplemenjeno dozom ženstvenosti. Ona se može postići na bezbroj načina, a prije svega odabirom boja i uzoraka. Pastelne nijanse, osobito ružičaste i ljubičaste, donose željenu atmosferu, baš kao i odabir motiva na svim površinama. Dizajneri preporučuju kombinaciju svijetlih i pastelnih tonova jer je takav prostor prozračan, topao i ugodan za boravak. Tu su i detalji - fotografije, crteži, vaze, rezano cvijeće, zelenilo u teglama, ogledala, zdjele s keksima ili čokoladnim pralinama. Želite li da u ovu ženstvenu dizajnersku priču bude uključena i mala doza luksuza i glamura, krznom, baršunom, kristalima i zlatnim površinama to ćete najjednostavnije postići.

 Dizajn interijera Izvor: Sanja Jagatić

Cvjetni motivi na tapetama, slikama ili pak ukrasnim jastucima priču će zaokrenuti prema romantici, a namještaj jednostavnih ravnih i pročišćenih linija te dominacija neutralnih nijansi prema modernoj funkcionalnosti. Ako ne želite pretjerati u ružičastoj ili općenito pastelnim tonovima, birajte manje komade namještaja (tabure, klupa, klub stolić), tekstilne i ukrasne detalje u ovim bojama. Baza bi trebala biti neutralna. Tako sigurno nećete pretjerati, a imat ćete ženstveni touch u svom životnom prostoru.

Ženstveni interijeri nerijetko sa sobom nose i veću odvažnost kada je riječ o kombiniranju boja i uzoraka. Bez puno premišljanja u njima će se naći satenska posteljina ili zavjese, namještaj presvučen baršunom, krzno, plemeniti metali visokog sjaja, cvjetni, mramorni ili bilo koji drugi uzorci, naglašene teksture… i sve to spojeno u estetski usklađenu priču.

Iako su važni za svaki interijer jer mogu vješto sakriti nedostatke i svaki prostor učiniti ljepšim, detaljima su ipak sklonije žene i vole ih unositi u svaki kutak doma. Ponekad u tome znaju mrvicu i pretjerati, no i to ima određenog šarma, zar ne? U ljubavi prema detaljima - vazama, zdjelicama, biljkama, ogledalima, slikama, uokvirenim fotografijama… dolazi do izražaja njihov istančani smisao za stiliziranje, izražavanje osobnosti i stvaranje tople atmosfere doma.

 Dizajn interijera Izvor: Sanja Jagatić

USKORO STIŽE NOVA DOZA INSPIRACIJE

Svako proljeće željno iščekujem i zbog nove sezone InDizajna. Obično u ožujku počinjemo prikazivati nove epizode pa će tako biti i ovaj put. U novoj, 23. sezoni pripremili smo vam kroz inspirativne interijere i projekte ideje i korisne savjete kako unijeti notu ženstvenosti i elegancije u životni prostor. Vidimo se na malim ekranima u nedjelju, 19. ožujka!

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image