Pitate se kako je bilo na prvoj StoryGourmet radionici? Bilo je mirisno, ukusno i zabavno, začinjeno odličnom atmosferom i neizostavnim sastojcima za kreativna i maštovita jela koja nude poseban gastronomski užitak. Održana je prva StoryGourmet kuharska radionica u suradnji sa Somatom i poznatim chefom, vlasnikom bistroa RougeMarin i suradnikom magazina StoryGourmet Marinom Medakom. Oduševljenim polaznicima chef Marin Medak otkrio je tajne sastojke i brojne zanimljivosti pri spravljanju jela, a glavna urednica StoryGourmet Zrinka Ferina osvrnula se na zajedničku suradnju stvaranja magazina te na važnost kuharskih radionica i poticanje edukacije u gastronomiji. Cijelo događanje odvijalo se u prekrasnom prostoru Kuhaone u samom srcu Zagreba, a glavna misija ove radionice bila je educirati polaznike kako jednu namirnicu poput ribe i piletine iskoristiti na više načina te sa što manje sastojaka pripremiti različita i vrlo ukusna jela. Polaznici su imali priliku naučiti i kako se pravilno filetira riba te koja se sve ukusna jela od ribe na brzinu mogu pripremiti.

