Slani, slatki, kiseli i ljuti okusi u raznim kombinacijama posebnost su jela azijske kuhinje. Specifičan okus ovim jelima daju posebno pripremljeni umaci među kojima su soja umak, ljuti tajlandski umak, slatko-kiseli umak, teriyaki umak, wasabi, curry umak i drugi. Kineska se kuhinja smatra sofisticiranom umjetnošću, zbog više različitih stilova pripreme hrane pri čemu se uvijek vodi računa da jelo bude izgledom i okusom savršeno, a naravno i zdravo. Riža i kineska tjestenina najčešći su prilozi servirani uz kineska jela, uglavnom pripremljena u wok-u, a chili, češnjak i đumbir najčešći su začini kineske kuhinje.
Japanska kuhinja se bazira na plodovima mora, ribi, svježem voću i povrću, a jedno od svakako najpopularnijih i najpoznatijih japanskih jela u kojem uživaju gurmani diljem svijeta je sushi. To je zapravo poseban način pripreme, odnosno obrade sirovog mesa ribe. Riječ je o usoljenoj ribi u riži, koja se servira uz soja umak i wasabi.
Za meksičku se kuhinju s punim pravom može reći da je to pravo bogatstvo boja i okusa. Koristi jako mnogo različitog povrća i mnogo ljutih začina. Priprema je brza i jednostavna, a temelji se na kombinaciji tortilja od pšeničnog ili kukuruznog brašna sa povrćem, mesom i umacima.
Odvažite se i Vi i krenite u avanturu pripreme egzotičnih jela kojima ćete razveseliti svoje ukućane ili prijatelje. Iskoristite posebnu ponudu u Super i Maxi Konzum prodavaonica u kojima je u tijeku akcija na mnoge namirnice za pripremu ukusnih jela azijske, meksičke i drugih svjetskih kuhinja. Maštovite recepte i ideje potražite na web i Facebook stranici Konzuma.
Story
Foto: promo