Svaki kvalitetan temeljac zahtjeva malo predznanja, nešto investicije u kvalitetno odabrano povrće ili meso, no zato, puno volje i puno vremena. Ovo posljednje je najčešće i razlog zbog kojeg većina ljudi odustaje od njegove pripreme. Vrhunski temeljci kuhaju se dugo i polagano, na najlakšoj vatri, po nekoliko sati, a nerijetko i cijelu noć. Uz to, ne može se baš za svako jelo koristiti isti, jer zavisno sastojaka jela mora se i prilagoditi odgovarajući temeljac; pa tako postoje razne varijante; pileći, goveđi, povrtni i slično… S obzirom kako temeljce koristimo u raznolike svrhe, a dobivamo nemjerljivo ukusnija jela, njihova vrijednost je zaista neupitna. Ono što je upitno, u užurbanom svijetu današnjice, jest vrijeme koje rijetki posjeduju da ga pripreme.
Idealna rješenja stoga stiže iz Podravke, koja je pripremila
temeljce s mirisom i aromom baš poput pravog domaćeg, tradicionalnog bujona, a ne zahtijevaju višesatnu pripremu. Mogu se koristiti otopljeni u vodi za podlijevanje ili direktno u jelu.
Vašem varivu, umaku, rižotu ili juhi dat će prirodan i bogatiji okus, a na raspolaganju su tri okusa;
povrtni, goveđi ili kokošji. Koji god da izaberete, tradicionalni okus zaokružit će vaše savršeno jelo.
Stoga, uz svoj ubrzani životni tempo ne morate više trošiti vrijeme na dugotrajnost pripreme temeljca. Vaši fini specijaliteti bit će na obiteljskom stolu u kratkom vremenu s potpuno domaćim okusom,
bez dodanih pojačivača okusa i konzervansa, uz vrlo brzu i jednostavnu pripremu.
Nov i inovativan način pripreme učinit će vas pravim kulinarskim virtuozom koji sažima vrijeme i okus u jedinstven rezultat savršenog jela na tanjuru vaših najmilijih. Za dobre stvari u životu treba samo otvoriti srce!
Usavršite svoje kulinarske ideje s Podravka temeljcima te već danas svojoj obitelji napravite neki od finih recepata;
Svinjski file sa suhim šljivama,
Rižoto s piletinom,
Tjestenina s tikvicama, piletinom i kozjim sirom.
Izaberite okus koji se topi u ustima!