Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poliklinika Bagatin i Story predstavljaju drugu „Beauty makeover“ dobitnicu

 Izvor: Story

Gabrijela Mitić dolazi iz Kraljevice kod Rijeke i ima 45 godina. Udana je i majka dvojice sinova, a već dugi niz godina radi u administraciji u Gradu Bakru. Ambasadorica Poliklinike Bagatin Indira Levak je u suradnji sa stručnim žirijem Poliklinike odabrala Gabrijelu zbog njene posebne priče i velike želje za ispravljanjem estetskih nedostatka na licu i tijelu, a koji su joj počeli predstavljati čak i ozbiljan zdravstveni problem.

Gabrijela se odlučila na dvije operacije. Korekciju očnih kapaka jer se već dugi niz godina bori sa spuštenim kapcima, tj. viškom kože te na uklanjanje masnog tkiva na području trbuha koji dijetama i vježbanjem nije mogla ukloniti. Ukupna vrijednost Gabrijelnog makeovera je iznosila 30.000 kuna, kao i za ostale dvije kandidatkinje.

Korekcija očnih kapaka

Fiziološki proces starenja različit je za svaku osobu. Neki su po svojoj konstituciji, genetskoj osnovi ili po načinu života skloniji određenim manifestacijama starenja lica. S godinama koža gubi svoj elasticitet i konzistenciju, posebno u području očnih kapaka, jer je tu najtanja. Kapci polagano, ali sigurno mijenjaju svoj izgled. Na njima se javlja suvišak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, što daje očima i cijelom licu umoran i star izgled. Svi navedeni problemi počeli su mučiti Gabrijelu u posljednjih nekoliko godina te su postajali sve izraženiji.

Korekcija očnih kapaka jedan je od najčešćih zahvata pomlađivanja u estetskoj kirurgiji i spada u male i vrlo efikasne estetske zahvate te je u rukama iskusnog estetskog kirurga bez većeg rizika za pacijenta. Dr.med. Tomica Bagatin, renomirani maksilofacijalni kirurg izveo je zahvat na Gabrijeli, a rezultat se mogao vidjeti već nakon 14 dana kada se Gabrijela skoro u potpunosti oporavila.

 Izvor: Story

Kod osoba koje se odlučuju za ovaj tip zahvata uglavnom su jasno uočljivi znakovi starenja što uzrokuje estetsko nezadovoljstvo.  Korekcija očnih kapaka najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji, ali se može raditi i u općoj. S obzirom da se u Gabrijelinom slučaju radilo o korekciji donjih i gornjih kapaka, njena operacija se izvodila u općoj anesteziji.  Za vrijeme zahvata dr. Bagatin je napravio rezove koji su pratili prirodne kožne nabore i linije. „Otoke“ masnog tkiva iz gornjeg i donjeg kapka je potom reducirao, a višak kože izrezao. Pažljivo šivanje osiguralo je gotovo neprimjetne ožiljke na Gabrijeli nakon cijeljenja.

VASER Lipo ultrazvučna liposukcija

Nakon korekcije očnih kapaka Gabrijela se podvrgnula najnovijoj metodi liposukcije, poznatoj i kao VASER Lipo ultrazvučna liposukcija. Radi se o kirurškom zahvatu za vrijeme kojeg se uklanjaju neželjene naslage masnog tkiva s određenih regija tijela, uključujući nadlaktice, leđa, trbuh, natkoljenice i bokove, stražnjicu i bedra, a sve s posljedičnim ciljem oblikovanja vaše željene konture i oblika tijela. Gabrijela se odlučila na redukciju masnog tkiva na području gornjeg i donjeg trbuha, a rezultati samo nekoliko tjedana nakon operaciji su bili zadivljujući. Operaciju je izveo dr.med. Dinko Bagatin, vrhunski opći i plastični kirurg u suradnji s dr.med. Josipom Lovrićem, specijalistom opće kirurgije.

 Izvor: Story

Posebnost VASER Lipo ultrazvučne liposukcije je u tome što tijekom rada ultrazvuka dolazi isključivo i samo do ravnomjernog razbijanja masnih stanica, a krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti. Upravo zbog toga su postoperativna trauma, bol, podljevi i masnice, kao i ostale moguće komplikacije neusporedivo manje u odnosu na klasičnu, mehaničku liposukciju, a povlačenje kože i njeno prilagođavanje novoj konturi mišića znatno brže i kvalitetnije. VASER Lipo generalno ima vrlo brz oporavak i nije neuobičajeno da pojedinci započnu sa blagim kućnim aktivnostima 24 sata nakon zahvata.

 Izvor: Story

Ako vas zanimaju detalji o navedenim zahvatima slobodno kontaktirajte Polikliniku Bagatin telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na [email protected].

Foto: Josip Regović

Magazin

Royals