Jaja su svestrana namirnica koja se često koriste u kulinarstvu, a vrlo su zdrava i hranjiva. Bogat su obrok i samostalno, a kajgana je jedan od najomiljenijih jela za doručak. No svatko ima svoj recept za savršeno pečena miješana jaja, a slavni chef Gordon Ramsay otkrio je kako ih on priprema.
"Tajna svakog umućenog jaja je da spriječimo da se jaja prekuhaju", rekao je slavni kuhar i pokazao kako kontrolira toplinu tako što u određenim trenucima tavu makne s vatre. To vam pomaže postići savršenu konzistenciju.
Jaja se razbiju cijela (ne umuti ih prije) u tavu prije dodavanja maslaca. Najvažnije je da kajganu miješate 60 sekundi na vatri, prije nego je maknete s vatre na 30 sekundi.
Nakon što kuhar smanji vatru, miješa i važno je da to učinite brzo. Da se ne prekuhaju, dodajte malo krem sira, te na kraju začinite.
Saznajte 3 namirnice koje Anthony Bourdain nikad nije stavljao u kajganu i savjeti kako je pripremiti
Sastojci
- 6 hladnih jaja
- 15 g maslaca
- 1 žličica krem sira
- vlasac
- sol
- papar
Kako Gordon Ramsay priprema kajganu
Dodajte jaja pa maslac
Razbijte jaja u dublju tavu pa dodajte maslac.
Upute pogledajte u videu:
Miješajte
Jaja miješajte 60 sekundi na jačoj vatri, a zatim ih maknite na 30 sekundi. Smanjite vatru, ali nastavite miješati. Nakon 10 sekundi vratite ih na vatru.
Dodajte krem sir
Dodajte malo krem sira da se ne prekuhaju.
Začinite
Na kraju dodajte vlasac, sol i papar.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.