Slatki kruh od tikvica je jednostavan i sočan desert u neodoljivoj kombinaciji sočnih i bogatih okusa. Ovaj desert savršen je za doručak ili laganu užinu uz kavu. Ako želite pojačati aromu deserta ubacite malo cimeta ili muškatnog oraščića.
Sastojci:
- 2 tikvice
- jaje
- 125 ml javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 80 ml ulje
- 60 ml mlijeko
- 190 g brašna
- 5 g soda bikarbone
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tikvice operite i naribajte, malo dodajte soli i nakon par minutaće pustiti vodu. Ocijedite ih i stavite u zdjelu. Ubacite jaje, javorov sirup, ekstrakt vanilije, ulje i mlijeko. Uzmite pjenjaču i sve dobro promiješajte. U drugu zdjelu pomiješajte brašno sa sodom i soli. Potom postepeno suhe sastojke dodajte u smjesu od tikvica i umiješajte dok ne postane kompakna smjesa. Izlite u kalup za roladu ili kruh obložen papirom za pečenje, za dekolariciju na vrh stavite dvije trakice tikvica. Pecite oko 50 minuta, ali pri kraju isprobavajte je li gotovo čačkalicom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.