Bezvremenske namirnice u ovom receptu ukomponirane s daškom ružmarina i bijelog vina sjajan su odabir za brzi ručak u kojem može uživati cijela obitelj. Vino možete zamijeniti s više temeljca ili vode, a svakako preporučujemo da rižoto kuhate bez poklopca i redovito ga miješate.
Rižoto od piletine i graška
Sastojci:
2 komada pilećih prsa
2 žlice maslinovog ulja
1 luk, sitno nasjeckan
1 žlica narezanog ružmarina, svježeg
350 g riže
100 ml bijelog vina
1,2 l pilećeg temeljca
150 g graška
25 g maslaca
40 g parmezana
Sol i papar
Priprema:
Na grill tavi ispecite pileća prsa, po tri minute sa svake strane. Potom ih narežite na kockice i odložite na toplo. Potom na umjerenoj vatri zagrijte maslinovo ulje u loncu i, uz povremeno miješanje, pržite luk oko dvije minute. Dodajte ružmarin te pržite još dvije minute kako bi pustio sve okuse. U lonac dodajte rižu i miješajte tri minute kako bi se popržila i primila okuse. Dolijte vino i kuhajte još tri minute kako bi alkohol ispario. Potom možete malo po malo dodavati topli temeljac. Povremeno promiješajte i pustite da riža upije sav temeljac prije nego dodajete još. Dobro začinite pa polagano miješajte.
Nakon 15-tak minuta, dodajte piletinu i grašak, promiješajte i nastavite kuhati na laganoj vatri još pet minuta. Maknite tavu s vatre i dodajte maslac u rižot te brzo promiješajte kako bi rižotu dali kremastu strukturu. Na kraju umiješajte parmezan i poslužite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.