Sloppy Joe je "neuredan" sendvič s mljevenim mesom, koji je bio osobito popularan u SAD-u u prvoj polovici 20. stoljeća. Popularnost mu ne opada, a ima i mnoštvo varijacija. Recept koji smo pripremili za vas je gotovo autentičan, ali umjesto govedine je upotrebljena nešto laganija puretina.
Priprema će vam oduzeti maksimalno pola sata, a sastojci u nastavku su dovoljni za punjenje čak osam hambi peciva. Dobar tek!
Sloppy Joe od puretine
Sastojci:
700 g mljevenog mesa
2 žličice soli
1/4 žličice papra
1 veća mrkva
1 manji luk
2 režnja češnjaka
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica vinskog octa
1 žlica Worcestershire umaka
600 ml umaka od rajčice
Priprema:
U većoj tavi popržite luk i češnjak na maslinovom ulju pa dodajte meso i začinite. Kad meso potamni, dodajte mrkvu, promiješajte i pričekajte da malo omekša. Potom dodajte smeđi šećer, ocat i Worcestershire, promiješajte pa kuhajte otprilike pet minuta. Na kraju ulijte umak od rajčice, pričekajte da počne ključati, smanjite vatru, poklopite i pustite da krčka 10-ak minuta. isprobajte i po potrebi dodatno začinite, a zatim mesom napunite lagano tostirana hambi peciva. Poslužite odmah!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.