Volite li jaja ali i bogati doručak predlaćemo vam odlično jelo, fritatu s kobasicama. Fritata je talijansko jelo poput omleta, obogaćeno sastojcima poput mesa, sireva ili povrća. Ukusno i hranjivo, ovo je jelo odlična ideja jer je izdašno ali i zato što se lako priprema, ono koje bez problema pripremaju i oni kojima kuhanje nije jača strana.
Fritata s kobasicama
Sastojci:
6 jaja
125 ml vrhnja
sol i papar
25 g usitnjenog lista peršina
3 luka (nasjeckana na kolutove)
1 češanj češnjaka (protisnuti)
3 kuhane kobasice (narezane na kolutiće)
100 g smrznutog špinata (odledite i iscijedite)
75 g fino naribanog parmezana ili pecorino sira
30 g ulja
30 g maslaca
Priprema:
Pažljivo pirjajte luk i češnjak na ulju i maslacu u dubokoj tavi dok ne zazlate ili karameliziraju. Umiješajte jaja, peršin i vrhnje te začinite. Sve prelijte preko luka te dodajte kobasice i promiješajte. Dodajte sir i kuhajte oko tri minute. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i sve zajedno pecite 10 - 15 minuta. Poslužite toplo.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.