Jedna od čestih marinada jest ona od ulja, meda, češnjaka i soka citrusa. Ako pripremate piletinu, odaberite limun i limetu, dok se uz komad svinjetine odlično slaže sok od naranče.
Ljutinu možete postići dodavanjem čilija u prahu ili nasjeckanog svježeg (bez sjemenki i bijele opne na kojoj se one drže), a nemojte zaboraviti i na mljevenu crvenu papriku.
Kombinacija meda, češnjaka i limuna sa sojinim umakom i uljem odličan je izbor kao ljepljivog slatko-slanog umaka za pripremu piletine i janjetine.
Omiljeni sastojci marinada su i senf i umak Worcestershire. Ako ih pomiješate s balzamičnim octom, maslinovim uljem, češnjakom i začinima, komad mesa će poprimiti nevjerojatnu boju i sjaj. Ova je marinada odlična za mariniranje govedine.
Ovisno o vrsti mesa koje pripremate, u marinadu možete dodati i svježe začine – ružmarin, kadulju, bosiljak, mentu, origano, a odličan trik je i domaća aromatizirana sol.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.