Donosimo vam ideju za ukusan obrok iz jedne posude koji se lako prilagođava vašem ukusu, ali i sadržaju u hladnjaku, jelo koje nastaje redanjem sezonskog povrća, ukusnog sira i različitog mesa, a zapečeno u pećnici poziva na mini gozbu.
Pikantni složenac od krumpira i mozzarelle
Sastojci:
1 kg krumpira
1 kugla mozzarelle
2 grančice ružmarina
1 češanj češnjaka
4 jaja
100 ml mlijeka
150 g šunke sitno narezane
sol i papar
1 rajčica
2 žlice naribanog parmezana
Priprema:
Operite krumpir te ga kuhajte otprilike 20 minuta u kori. Ocijedite mozzarellu i narežite je na ploške. Rajčicu operite, očistite i izrežite na ploške. Oplahnite ružmarin pa skinite iglice. Oljuštite i protisnite češnjak. Jaja razmutite s mlijekom, usitnjenim češnjakom, polovicom kockica šunke i ružmarinom. Smjesu posolite i popaprite, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Kuhani krumpir ogulite i narežite na ploške. Zajedno s rajčicom i mozzarellom poput crijepa poslažite u namašćeni kalup. Prelijte smjesom od mlijeka i jaja pa pospite preostalim kockicama šunke i parmezanom. Složenac pecite u zagrijanoj pećnici 25 do 30 minuta i ukrasite svježim začinskim biljem. Poslužite uz svježu salatu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.