Većina recepata za ovo jelo uključuje prženi patlidžan, ali on se može zamijeniti pečenim, koji je zdraviji i jednostavniji za pripremu. Bitno je napomenuti i da je ovaj recept prikladan za vegetarijance.
Najbolji izbor tjestenina za ovo jelo su makaroni, penne ili rigatoni. Odaberite sami!
Pasta alla Norma
Sastojci:
400 ml umaka od rajčice
2 srednje velika patlidžana
60 ml maslinovog ulja
250 g tjestenine po izboru
svježi bosiljak
½ žličice čili pahuljica
½ žličice origana
60 g naribanog parmezana
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Pripremite dva lima za pečenje te svaki obložite papirom za pečenje. Patlidžane ogulite i narežite na kolutove. Kolutove poslažite na lim za pečenje, premažite maslinovim ulje s obje strane pa začinite sa soli i paprom po ukusu. Pecite u pećnici 45 minuta i ne zaboravite ih preokrenuti tijekom pečenja.
Zakuhajte vodu pa tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju, a umak od rajčice zagrijte na laganoj vatri. Prije nego što ocijedite tjesteninu, sačuvajte otprilike 200 ml vode od kuhanja. Pečeni i narezani patlidžan ubacite u umak, dodajte listove svježeg bosiljka, čili pahuljice i origano. Dodajte tjesteninu u umak pa dobro promiješajte. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja kako bi se sastojci bolje povezali. Ubacite naribani sir, promiješajte, probajte i, po želji, dodatno začinite. Pospite parmezanom i poslužite!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.