Bakalar s porilukom jednostavno se priprema, a za pripremu je potrebno oko sat vremena. U nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
1 kg bakalara
1 kg krumpira
2 poriluka
2 žlice sjeckanog peršina
2 režnja češnjaka
2 žlice koncentrata rajčice
200 ml bijelog vina
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Poriluk i krumpir očistite, narežete na ploške i isperite pod mlazom vode. Bakalar očistite, odstranite glavu i iznutrice, operete, filetirajte, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom.
Zatim u nauljeni lonac, slažite red krumpira pa red poriluka, začinite solju i paprom, prelijte maslinovim uljem i prekrijte narezanim bakalarom. Preko svega protisnite češnjak, prekrijte red krumpira, posipajte sjeckanim peršinom, posolite i popaprite.
Pomiješajte koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijte po bakalaru. Podlijte vodom i kada zavrije, na laganoj vatri kuhajte 30-ak minuta.
Izvor: Fini Recepti
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.