Oslić je bijela riba koja se brzo i lako priprema, a možete ju spremiti na razne načine. Oslić se najčešće priprema u juhama ili se panira, a mi smo danas za vas pripremili panirani oslić u kukuruznom brašnu.
Sastojci:
- 3 slatke paprike
- korica i sok od 2 velike naranče
- 2 češnja češnjaka
- 125 ml maslinovog ulja
- naribana korica i sok limuna
- 25 g nasjeckanog origana i peršina
- 60 g palente
- 700 g fileta oslića
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Paprike narežite na četvrtine i očistite ih, stavite u veliki lim za pečenje i prelijte maslinovim i solju, zatim pecite 25 minuta.
Ogulite koricu 2 velike naranče i dodajte u lim s paprikom. Pecite još 15 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Paprike i koricu grubo nasjeckajte, stavite u veliku zdjelu i umiješajte češnjak, 125 ml maslinovog ulja, sok od naranče, naribanu koricu i sok od 1 limuna te origano i peršin.
Palentu pomiješajte s mali soli i papra na plitkom tanjuru i njom premažite riblji filet. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri i pržite filete 3-4 minute sa svake strane dok ne porumene i ispeku se. Poslužite s mješavinom papra i razbacanim svježim biljem.
Izvor: delicious
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.