Svi obožavaju pohane pileće batke, a ako želite isprobati još hrskaviju verziju mi smo pronašli recept za vas. Pomiješajte brašno i cornflakes, ubacite sve u pećnicu i to je to. Predlažemo da uz batke za ručak servirate najukusniji rizi bizi.
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 130 g mrvljenih cornflakesa
- 130 g brašna
- žličica soli
- 2 jaja
- 8 pilećih bataka bez kože
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Namastite vatroslavnu posudu gdje ćete staviti meso spremno za pećnicu. U tanjuru pomiješajte cornflakes, brašno i sol. Umutite jaja u drugom tanjuru, umočite batak u jaja, a zatim uvaljajte u mješavinu cornflakesa i brašna. Ponovite sa svim batcima.
U pripremljenu tepsiju poredajte piletinu, mesnatiju stranu okrenite prema dole. Pecite 20 minuta, okrenite piletinu i pecite još 10-15 minuta.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.