Ako želite uživati u školjkama, ne morate potrošiti puno novaca. Dagnje se mogu nabaviti po povoljnijoj cijeni, a sadrže pregršt hranjivih tvari, od selena, željeza, joda, cinka, folne kiseline i vitamina A i B.
Također, među svim školjkašima imaju najvišu razinu omega-3 masnih kiselina. Probajte dagnje na buzaru i okusite more na tanjuru.
Sastojci:
1 kg dagnji
maslinovo ulje
3 češnja češnjaka
1 žlica krušnih mrvica
2 dcl bijelog vina
1 vezica peršina
sol, papar
Priprema:
Dagnje operite i ocijedite. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani češnjak, peršin i krušne mrvice te kratko popržite. Dodajte dagnje, promiješajte, zalijte bijelim vinom, posolite, popaprite i kuhajte oko 15 minuta.
Buzaru možete poslužiti s tjesteninom ili rižom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.