Sve navedene sastojke ubacite u hrskavu štrucu francuskog baguettea i pripremite savršeni sendvič za posao, piknik ili brzinski obrok.
Umak od bosiljka možete napraviti unaprijed, čuvati neko vrijeme u hladnjaku i iskoristiti kad god se zaželite sendviča.
Sendvič s mozzarellom i rajčicom
Sastojci za sendvič:
1 baguette
1 žlica kreme od balzamičnog octa
1 žlica maslinovog ulja
30 g rikule
150 g mozzarelle
2 rajčice
sol papar
Sastojci za umak od bosiljka:
1 češanj češnjaka
100 g majoneze
10 g svježeg bosiljka
¼ žličica soli
papar po ukusu
Priprema:
Kruh prerežite na pola, pa svaku polovicu po dužini kako bi dobili dva veća sendviča. Rajčicu i mozzarellu narežite na kolutove. Narezani kruh stavite na tavu i pecite na srednje jakoj vatri par minuta dok kruh ne postane lagano hrskav. U međuvremenu napravite kremasti umak od bosiljka. U sjeckalicu ili blender dodajte protisnuti češnjak, majonezu, bosilja, sol i papar. Blendajte dok ne postane glatko.
Kako biste složili sendvič lagano nakapajte maslinovo ulje i kremu od balzamičnog octa po jednoj strani kruha. Zatim stavite malo rikule, pa dodajte mozzarellu i rajčicu te pospite s malo soli. Umak od bosiljak premažite preko druge polovice kruha, poklopite i uživajte.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.