Volite li avokado onda zasigurno u ovom plodu uživate ne brojne načine. Od najjednostavnijeg doručka u kojem ga prerežemo napola, posolimo i popaprimo (kušajte, primjerice, i začinske mješavine papra s limunom) preko kremastih smoothieja, hladnih juha, narezanog u sendvičima i salatama do poznatog meksičkog recepta za guacamole, avokado pokazuje svestranost pa je jasno zašto je u svijetu tako popularan. Podsjećamo na odličan recept koji je i više nego dobrodošao za početak dana.
Jaja u avokadu
Polovicu avokada možete iskorititi i za pripremu odličnog (i oku privlačnog) doručka – jaja zapečena u avokadu. Dovoljno je polovicu avokada malo dodatno izdubiti te ubaciti razbijeno jaje. Avokado pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Pečeno posolite krupnom soli, po želji dodajte malo papra i ljuskica crvene paprike ili začinite svježe nasjeckanim peršinom ili vlascem. Dobar tek.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.