Prokulice možete poslužiti kao prilog, ali i kao predjelo za ekipu. Kako bi izbjegli masne prste, u svaku zabodite čačkalicu.
Uz prokulice servirajte umak od jogurta ili vrhnja s malo limunovog soka. Dobar tek!
Prokulice omotane slaninom
Sastojci:
12 tankih šnita slanine
12 prokulica
javorov sirup
Priprema:
Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Poslažite trakice slanine na dasku za rezanje, svaku lagano premažite s malo javorovog sirupa, a zatim popaprite po ukusu. Prokulice operite, očistite i odrežite im tvrđe krajeve. Prokulice omotajte slaninom pa lagano premažite svaku s malo javorovog sirupa i popaprite po ukusu.
Prebacite ih na lim za pečenje, pazeći da dio gdje se slanina odvaja bude okrenut prema dolje. Pecite 20 minuta. Pečene prokulice prebacite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. Poslužite odmah!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.