Uživali ste u čokoladnom fudgeu? Vrijeme je da isprobate i poprilično jednostavan recept s kikiriki maslacem. Naravno, ako želite da tekstura bude zanimljivija, kremasti maslac zamijenite onim s komadićima kikirikija.
Ako pripremate fudge samo za sebe, dio prebacite u vrećice sa zatvaračem i čuvajte u zamrzivaču do dva mjeseca.
Fudge od kikiriki maslaca
Sastojci:
220 g maslaca
250 g kikiriki maslaca
1/4 žličice soli
2 žličice ekstrakta vanilije
450 g šećera u prahu
Priprema:
Dublju četvrtastu posudu (cca 20 x 20 cm) obložite papirom za pečenje. Rastopite maslac i kikiriki maslac u mikrovalnoj ili na pari pa dodajte sol i ekstrakt vanilije. Postepeno umiješajte šećer, energično miješajući drvenom žlicom.
Pripremljenu smjesu prebacite u pripremljeni kalup i zagladite nožem. Omotajte posudu prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Režite tek kada se fudge dobro ohladi i stisne.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.