Miksanje u jutarnjim satima nije sretna opcija, ali preporučujemo da ovog vikenda napravite iznimku. Isprobajte recept za pahuljasta jaja iz pećnice, zbog kojih će se iritantan zvuk miksera isplatiti.
Morat ćete napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka, koji će poslužiti kao "gnijezdo" za kremasti žumanjak. Priprema traje otprilike 15 minuta, uključujući pečenje. Dobar tek!
Pahuljasta jaja iz pećnice
Sastojci
- 4 jaja
- sol, papar
- svježi vlasac
- čili pahuljice
Priprema:
- Pažljivo razdvojite bjelanjke od žumanjaka. Svaki žumanjak stavite u zasebnu posudicu i pripazite da se ne razlije.
- Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg s prstohvatom soli.
- Na limu obloženom papirom za pečenje napravite četiri hrpice od bjelanjaka. U sredinu svake dodajte po jedan žumanjak.
- Pecite otprilike pet do šest minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Izvadite jaja kad rubovi poprime zlatnu boju.
- Pospite čilijem, paprom i svježim vlascem pa poslužite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.