Palačinke se najčešće jedu za doručak, večeru ili desert, a nekada su se punile nadjevom od sira ili jabuka i zapekle u pećnici te posipale šećerom. Pohane palačinke odličan su glavni obrok, a još kad su punjene krumpirom, još su bolje.
Sastojci:
Za punjenje:
900 g krumpira
1 luk
1 mladi luk
2 žlice ulja
1 crvena paprika
100 g tvrdog sira
Za palačinke:
3 jaja
1 žličica šećera
500 ml mlijeka
200 g brašna
2 žlice ulja
Za pohanje:
3 jaja
3 žlice brašna
krušne mrvice
maslac
Priprema:
Krumpir skuhajte, procijedite i izgnječite. Na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk, pa kad malo omekša dodati nasjeckanu papriku. Začinite solju i paprom i promiješajte. Poklopite i ostavite da kuha još 5-7 minuta.
Dodajte u pire nasjeckani mladi luk i naribani sir. Sve dobro sjedinite. Umutite jaja s prstohvatom soli i šećerom te ulijte mlijeko. Sjedinite i dodajte brašno pa izmiksajte. Na kraju prelijte uljem.
Ispecite palačinke. Nadjev stavite na palačinku i zarolajte i tako dok ne potrošite sve. Umutite jaja i dodajte brašno pa sjedinite. U drugu zdjelu stavite krušne mrvice. Palačinke uvaljajte u jaja i brašno, pa u krušne mrvice. Pržite na otopljenom maslacu.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.