U starinski recept za kiflice kakve su nekada radile naše bake ide mlijeko i ulje. Kasnije se dodavao margarin ili maslac umjesto ulja, a otkrili smo vam recept za tijesto za kiflice u koje idejogurt, pa kiselo vrhnje, čak i mineralna voda umjesto mlijeka. No jeste li znali da ga možete zamijesiti i s kefirom? Umjesto kvasca koristite prašak za pecivo, a možete ih puniti po želji.
Sastojci:
- 200 ml kefira
- 1 žumanjak
- 100 g maslaca
- 350 g brašna
- 1/2 žličice soli
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
U kefir dodajte žumanjke, sol i otopljeni maslac te promiješajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, zamijesite mekano tijesto koje se ne lijepi. Pokrijte tijesto krpom i ostavite 20-30 minuta.
Tijesto tanko razvaljajte, pa ga izrežite na pravokutnike 10 x 12 cm. Nadjev stavite na jednu od širih stranica pravokutnika uz rub. Preklopite i zatvorite pritiskom. Slobodni dio pravokutnika prerezati na 8 traka i preklopiti ih poprečno preko.
Prije pečenja premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 15-20 minuta.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.