Dobra je vijest da za pripremu ovog cheesecakea nećete morati paliti pećnicu, osim ako volite kratko zapeći podloge od keksa. Najbitnije je da tortu držite u hladnjaku barem nekoliko sati prije rezanja, a najbolje preko noći, kako se pri rezanju podloga ne bi mrvila.
Nutella cheesecake
Sastojci za podlogu:
250 g mljevenog keksa
80 g rastopljenog maslaca
2 žlice Nutelle
3 žlice nasjeckanih pečenih lješnjaka
Sastojci za kremu:
400-500 g krem sira
½ žlice šećera u prahu
350 g Nutelle
Priprema:
Pripremite kalup za tortu promjera 20 cm. Pomiješajte mljevene kekse s 80 g rastopljenog maslaca. Ako primijetite da je smjesa suha, dodajte malo mlijeka ili još malo rastopljenog maslaca. Dobro promiješajte pa polovicu smjese utisnite na dno pripremljenog kalupa. U drugu polovicu dodajte žlicu do dvije Nutelle i nasjeckane pečene lješnjake, promiješajte pa rasporedite po bazičnoj podlozi od keksa. Kalup stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Izmiksajte krem sir sobne temperature s pola žlice šećera u prahu pa dodajte 350 g Nutelle. Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi pa stavite u hladnjak na nekoliko sati. Nemojte žuriti s rezanjem jer bi se podloga mogla mrviti.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.