Sezona je pripreme zimnice, a iako je jednostavnije kupiti gotov ajvar, kisele krastavce ili paprike, nema do domaćeg proizvoda.
Pripremite paprike u senfu, puno su ukusnije od običnih kiselih paprika i lagane su za pripremu pa nemojte propustiti sezonu ovog povrća i napravite domaću zimnicu.
Sastojci:
- 30 crvenih paprika
- 250 ml vode
- 250 ml octa
- 250 ml ulja
- 250 gr senfa
- 2 žlice šećera
- 2 žlice soli
- papar (10-ak zrna)
- 2 lista lovora
Foto: Shutterstock
Priprema:
Paprike očistite od sjemenki i narežite ih na deblje trake. Kuhajte ih nekoliko minuta u mješavini octa, soli, vode, papra, šećera i lovora.
Ostavite ih ocjeđene da se ohlade.
U senf umiješajte ulje i paprike, sve sjedinite i punite teglice.
Izvor: Glossy
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.