Ima nebrojivo mnogo recepata za klasične kekse s čokoladom; mogu biti hrskavi, mogu biti mekani iznutra, tanki, nešto prozračniji... Sve ovisi o omjerima i malim trikovima u pripremi koji se skrivaju u receptima. No, unatoč zasićenosti interneta različitim receptima, postoji univerzalno pravila kojeg biste se zaista trebali držati ako želite izbjeći katastrofu.
Keksi moraju odstajati u hladnjaku!
Keksi s čokoladom, kojima su baza brašno, maslac, jaja, šećer i prašak za pecivo, trebaju vremena. Ako mekanom tijestu s maslacem ne dopustite da se dobro ohladi, velika je vjerojatnost da će se u prvoj minuti u pećnici pretvoriti u masnu mrlju na papiru za pečenje. Bit će nejednako pečeni, ostajat će okus masnoće u ustima, a i vizualno će biti daleko od savršenog.
Stoga, nemojte žuriti i pustite da se tijesto dobro ohladi. Pola sata je minimum, ali svaka minuta duže će biti značajna. Uz to, okusi će se bolje prožeti kad tijesto odstoji i rezultat će biti nezaboravan. U slast!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.