Limunada će vam biti prva na listi ljetnih pića - ako dodate pikantni svježi đumbir! Započnite kuhanjem svježeg đumbira u mješavini vode i agavinog sirupa kako bi dobili preukusan sirup, a zatim ga koristite nekoliko dana za pripremu vrhunskih pića.
Samo da znate, sirup će dobro poslužiti i u pripremi različitih koktela.
Osvježavajuća limunada s đumbirom
Sastojci:
850 ml vode
120 ml agavinog sirupa
80 g narezanog đumbira
240 ml limunovog soka
Priprema:
U manjem loncu pomiješajte 120 ml vode, agavu i nasjeckani đumbir. Pustite da lagano kuha na srednjoj vatri. Nakon što provrije, kuhajte još 10 minuta pa maknite s vatre. U međuvremenu limunov sok stavite u vrč, a na vrh vrča stavite sitno cjedilo. Procijedite sirup od đumbira, a zatim limunadu dobro promiješajte. Stavite u hladnjak ili prelijte preko leda.
Po želji dodajte i listiće mente te pokoji komadić svježeg đumbira - za još snažniju aromu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.