Ušli smo u prosinac, vani je prava zima, domovi su već polako okićeni za predstojeće blagdane pa je vrijeme i da kuća počne mirisati na Božić. I ne, ne mislimo pritom isključivo na miris svježe pečenih vanilin kiflica, na miris čaja od jabuke i cimeta ili pak miris medenjaka. Mislimo na pečene kruške, često zanemarenu slasticu koja će u trenu vaš dom ispuniti toplom, privlačnom aromom i očarati vaše nepce. Donosimo vam vrlo jednostavan recept čija priprema ne traje dugo pa zašto ga ne biste baš danas isprobali! 

Trebaju vam četiri oguljene zrele kruške, dvije žlice smeđeg šećera, žličica mljevenog cimeta, jedna žlica maslaca te malo lagane kreme od vanilije ili šlag, za posluživanje.  
Zagrijte pećnicu na 180°C. Svaku krušku prerežite na pola i stavite na komad folije dovoljno velik da zatvori obje polovice. Pospite šećerom i cimetom i poprskajte s maslacem. Zamotajte u foliju. Stavite na tepsiju.
Kruške pecite 30 minuta ili dok ne omekšaju. Stavite ih zdjelice, prelijte umakom od pečenja iz folije te poslužite sa kremom od vanilije ili šlagom i malo kakao praha. Također, ako ste za manje slatku verziju, umjesto šlaga, možete odabrati i cottage sir.

Pečene kruške
Profimedia Pečene kruške