Vikend je iza nas, a i Sveti Nikola, i ako smo se čega najeli zadnjih dana, onda su to slatkiši. No, to ne znači da se i danas ne možemo počastiti s desertom. Ipak, da ne bismo pretjerali sa šećerima, odlučili smo se za zdravi desert bez šećera a bome i bez soje, glutena, kokosa i jaja. Evo što vam treba za ukusni a niskokalorični puding od vanilije:

2 šalice mlijeka po izboru
prstohvat soli
dodatnih pola šalice mlijeka po izboru pomiješanog s 3 žlice kukuruznog škroba
3/4 žličice čistog ekstrakta vanilije
1/8 žličice nerezane stevije

PRIPREMA:
Zagrijte 2 šalice mlijeka u loncu. U međuvremenu umutite kukuruzni škrob u pola šalice mlijeka, dok se ne otopi. Kad se mlijeko ugrije, dodajte smjesu kukuruznog škroba i pustite da zavrije. Kad zakipi, neprestano miješajte oko tri minute. Smanjite vatru i pustite da krčka još nekoliko minuta a potom ugasite. Umiješajte preostale sastojke a zatim pustite da se smjesa potpuno ohladi. Neotkriveno stavite u hladnjak na nekoliko sati, da se stisne. Možete ukrastiti sa svježom mentom i s malo kakao praha.