Blagdani su sve bliže, a ideja za ukusni prigodni meni nikad dosta. Zna to i bivša HRT-ova voditeljica, sada vlasnica PR agencije Nevena Rendeli Vejzović. 'Dalmatinka u meni veseli se čim je riba na meniju. Purgerica u meni veseli se čim počne Advent u Zagrebu. Kako ga ove godine nema, svu sam energiju usmjerila na uređenje blagdanskog stola. Ako vam nedostaje ukusnih ribljih recepata, evo jedan za dalmatinsku poparu a la moja mama!', poručila je Nevena, čiji vam recept donosimo u nastavku.

Trebat će vam:

maslinovo ulje
luk
češnjak
krumpir
peršin
bijelo vino
svježi lovor, ružmarin, timijan
limun
crveni bodečnjaci, fileti s kožom

Priprema:

Luk narezati na ploške i kratko prodinstati na maslinovom ulju. Na to staviti ploške krumpira. Podlijte vinom i kuhajte pet minuta. Zatim dodajte začine: lovor, ružmarin i timijan, na rub teče. Ponovno podlijte vinom i dodajte sitno nasjeckanu stabljiku peršina i crveni bodečnjak, filete s kožom. Dodajte i dvije kriške limuna te malo maslinovog ulja, soli i papra pa poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Nakon toga, maknite s vatre i pustite da popara odstoji desetak minuta poklopljena. Na kraju dodajte sitno sjeckani list peršina! Pojede se prije nego kažeš: crveni bodečnjak!