Blagdani su sve bliže, a ideja za ukusni prigodni meni nikad dosta. Zna to i bivša HRT-ova voditeljica, sada vlasnica PR agencije Nevena Rendeli Vejzović. 'Dalmatinka u meni veseli se čim je riba na meniju. Purgerica u meni veseli se čim počne Advent u Zagrebu. Kako ga ove godine nema, svu sam energiju usmjerila na uređenje blagdanskog stola. Ako vam nedostaje ukusnih ribljih recepata, evo jedan za dalmatinsku poparu a la moja mama!', poručila je Nevena, čiji vam recept donosimo u nastavku.
Trebat će vam:
maslinovo ulje
luk
češnjak
krumpir
peršin
bijelo vino
svježi lovor, ružmarin, timijan
limun
crveni bodečnjaci, fileti s kožom
Priprema:
Luk narezati na ploške i kratko prodinstati na maslinovom ulju. Na to staviti ploške krumpira. Podlijte vinom i kuhajte pet minuta. Zatim dodajte začine: lovor, ružmarin i timijan, na rub teče. Ponovno podlijte vinom i dodajte sitno nasjeckanu stabljiku peršina i crveni bodečnjak, filete s kožom. Dodajte i dvije kriške limuna te malo maslinovog ulja, soli i papra pa poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Nakon toga, maknite s vatre i pustite da popara odstoji desetak minuta poklopljena. Na kraju dodajte sitno sjeckani list peršina! Pojede se prije nego kažeš: crveni bodečnjak!
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju