U izazovnim vremenima dok je veliki broj restorana diljem svijeta zatvoren, svaka nova prilika koja nudi mogućnost (online) druženja za ljubitelje gastronomije i više je nego dobrodošla. Zato se i brojni foodie iskreno vesele projektu MAD Mondays at Home. A iza tog projekta stoji slavni René Redzepi koji je i osnivač MAD pokreta, a kroz koji zajedno s timom restorana Noma, ali i brojnim suradnicima, radi na projektima pozitivnih promjena u hospitalitiju te sustavu prehrane. A projekt MAD Mondays nije novost, jer godinama se format zanimljivih razgovora ponedjeljkom odvijao na raznim adresama svjetskih velegradova. Razgovori su to koji su okupljali raznoliku zajednicu koja je dijelila iskustva o radu restorana, kreativnosti, zdravlju, zaštiti okoliša, novim perspektivama, a u izuzetno zahtjevnim vremenima pandemije i više je nego pohvalno da se (u nešto drugačijem formatu) projekt nastavlja.

MAD Mondays at Home osmišljen je kao niz od četiri druženja ponedjeljkom kako bi se kroz online format nastavilo s inspirativnim temama i razgovorima i u ovim izazovnim vremenima. Pred nama su još tri termina, a poziv svima zainteresiranima je da se na Zoomu pridruže putem registracijskog linka, jer prva sljedeće prilika već je u ponedjeljak 22. veljače. Pod nazivom 'The World of Smell with Harold McGee' sve sudionike očekuje razgovor na temu mirisa i aroma, svega vezanog uz pojam osmocosm, a razgovor će se voditi kroz iskustvo sommeliera, kuhara, proizvođača hrane, osoba koje uživaju u hrani, a sve objedinjenom i vrlo važnim utjecajem Covid-19 na gubitak osjeta mirisa i okusa. Harold McGee američki je autor koji piše o kemiji i povijesti znanosti o hrani i kuhanju, i autor je djela On Food & Cooking i Nose Dive. Više o samom događaju te registraciji saznajte na madfeed.co