Udruga Jeunes Restaurateurs Hrvatska (JRE) ponosni je dio europske JRE obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova. JRE Hrvatska djeluje deset godina, te je kroz rad svakog restorana člana te kroz zajedničke projekte primjer uspješnosti. U doživljaju JRE-a nezaobilazan je i njihov slogan - Talent & Passion, jer za ove restorane njihov je poziv više od posla, on predstavlja način života, predani rad koji spaja najbolje od talenta, ali i strasti - prema kuhanju, kreaciji i gostoprimstvu. Upravo je ta kvaliteta bila inspiracija za pokretanje projekta Passion week koji je JRE Hrvatska osmislio s Mastercardom za 2021. godinu. Projekt je u različitim terminima dostupan u svih 16 restorana, i to tako da svaki restoran tijekom dva odabrana tjedna nudi posebno kreiran jelovnik od tri slijeda bez pića po pristupačnoj cijeni od 700 kn uz plaćanje Mastercard® karticama. Cijena vrijedi za dvije osobe sve do kraja listopada ove godine.

Gastro pozivnica tjedna dolazi s Kvarnera i iz Istre
JRE Hrvatska 

Cilj je ovog projekta omogućiti mladima, ljubiteljima gastronomije, gostima koji vole fine dining, ali i onima koji tek žele upoznati fine dining, da dožive iskustvo objedovanja u JRE restoranu te tako podrže lokalne restorane, domaće proizvođače, dobavljače, sve one koji su uključeni u proces restoranskog poslovanja. Kako ostvariti priliku za uživanje u Passion weeku? Rezervacijom stola u restoranu, uz napomenu da je rezervacija za Passion week, te uz obavezno plaćanje Mastercard® karticom.

A u periodu pred nama za istaknut je mnogućnost uživanja u sklopu Passion weeka na dvije iznimne lokacije, u restoranu Badi smješten u Lovrečici kraj Umaga, te u konobi Ziajvica u Moščenićkoj Dragi.

Restoran Badi u sklopu projketa Passion week sve do 24. svibnja nudi zanimljiv jelovnik koji se sastoji od tri slijeda a koji se bazira na sirovom iz mora, vrhunskoj ribi te slatko upakiranom doživljaju koji spaja najbolje od naranče i čokolade. Osim uživanja u vrhunskim jelima to je i prilika za posjet restoranu koji ove godine obilježava uspješnih 35 godina rada, a iza čijeg uspjeha stoje Nado i Ivan Badurina. Prepoznatljivost ovog restorana izrasla je iz tradicije i obiteljskih vrijednosti uz stalnu predanost vrhunskoj kvaliteti, kreativnom pristupu i ponudi jela koja su uglavnom bazirana na ribljim specijalitetima, a koja potpisuje chef Aleksandar Grubić. Za istaknuti je da vas ovdje očekuje i odlična vinska karta koja se bazira na ponudi hrvatskih vina te izbor nekih od najboljih maslinovih ulja.

Gastro pozivnica tjedna dolazi s Kvarnera i iz Istre
JRE Hrvatska Nado i Ivan Badurina

Gastro pozivnica tjedna dolazi s Kvarnera i iz Istre
JRE Hrvatska Restoran Badi

Gastro pozivnica tjedna dolazi s Kvarnera i iz Istre
JRE Hrvatska Restoran Badi

Do 17. svibnja Passion week projekt moguće je doživjeti i u Moščenićkoj Dragi, u konobi Zijavica, smještenoj na samoj plaži. Osim ugodnog ambijenta te vrhunske usluge ovdje vas očekuje autentično iskustvo uživanja u najboljem od Kvarnerskog zaljeva, svježih škampi i ribe romb u zanimljivim sezonskim kombinacijama. Chef Stiven Vunić restoran vodi sa suprugom Teom a posebnost njegove ljubavi prema poslu leži i u tome što dolazi iz obitelji koja duže od 40 godina ribari kvarnerskim zaljevom. Prva je jela kreirao kao vrlo mlad a ono što voli posluživati rezultat je odrastanja uz mreže, ribu, rakove, školjke, te poznavanja namirnica. Passion week jelovnik u konobi Zijavica bit će zaokružen slasticom od kuhanog tijesta i lješnjaka.

Gastro pozivnica tjedna dolazi s Kvarnera i iz Istre
JRE Hrvatska Chef Stiven Vunić, konoba Zijavica
Gastro pozivnica tjedna dolazi s Kvarnera i iz Istre
JRE Hrvatska Konoba Zijavica

Gastro pozivnica tjedna dolazi s Kvarnera i iz Istre
JRE Hrvatska Chef Stiven Vunić, konoba Zijavica

Više o budućim terminima održavanja Passion weeka potražite na društvenim mrežama i ovdje.

Članovi JRE Hrvatska su: konoba Zijavica - Mošćenička Draga, Navis - Opatija, San Rocco - Brtonigla, Monte* - Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi - Umag, Marina - Novigrad, Zigante - Livade, Draga di Lovrana* - Lovran, Plavi podrum - Volosko, Villa Ariston - Opatija, Boškinac* - Pag, Pelegrini* - Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put - Zagreb i Boba - Murter.

Gastro pozivnica tjedna dolazi s Kvarnera i iz Istre
JRE Hrvatska