Ljetni mjeseci idealni su za večernja druženja s obitelji i prijateljima uz dobru hranu i osvježavajuća pića. Ipak, uz ove vruće ljetne temperature, ideja da stojimo uz štednjak pola dana nije baš privlačna, zar ne? Stoga vam donosimo pet ideja za savršene ljetne večere kojima možete počastiti svoje namilije a za koje vam ne treba puno vremena a posebno ne puno pečenja ili nakuhavanja.
SALATA S BRESKVAMA S GRILLA
O da, dobro ste pročitali, breskve mogu na grill. Recept je vrlo jednostavan. Operite i narežite breskve, premažite ih maslinovim uljem te ih zapecite na grill tavi na srednje jakoj vatri na mesnoj strani, dok ne dobiju tragove pečenja. Poslužite uz mozzarellu ili feta sir, miješanu zelenu salatu i zapečeni kruh. Začinite po želji, preporučujemo balzamični ocat, maslinovo ulje te sol i papar.
TJESTENINA NA GRČKI
Za ovo jelo treba vam skuhana tjestenina, povrće - krastavci, cherry rajčice, masline, cvreni luk i feta sir te dressing koji radite od maslinovog ulja, vinskog octa, origana i češnjaka u prahu. Sve sastojke promiješajte i eto večere!
RAŽNJIĆI OD DINJE I PRŠUTA
Za ovaj recept treba vam jedna dinja, 12 listova svježeg bosiljka, mozzarella (po želji), 12 kriški pršuta i balzamični ocat. Dinje prepolovite, očistite od sjemenki te ih narežite. Ražnjiće slažete po principu sloj dinje, bosiljak, mozzarella (ako želite), pršut i opet dinja. Ražnjiće prelijete balzamičnim octom i odmah poslužite!
SALATA OD KUKURUZA
Ima li jednostavnijeg jela: 4 šalice kukuruza (ispranog i ocijeđenog), 1 šalica narezanih cherry rajčica, šaka izmrvljenog feta sira, 1/4 sitno narezanog crvenog luka, malo narezane paprike, malo bosiljka, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sok od 1 limete, sol i papar pomiješajte u velikoj zdjeli i poslužite. Večera je gotova!
TACOSI OD PILETINE
Idealno jelo za samopolsuživanje - samo pripremite tacose, meso i dodatke i pustite goste da si sami slažu jelo. Treba vam sljedeće: 3 žlice. ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 4 komada pilećih prsa bez kostiju, nareznih na trake, sol i papar, 2 žličice čili praha, 2 žličice kima, pola žličice češnjaka u prahu, 1/4 žličice paprike, 1/4 žličice kajenskog papra, 8 kukuruznih tortilja te za prilog - kiselo vrhnje, tanko narezani crveni luk, rajčice i avokado narezani na kockice, svježi korijander te limeta narezana na kriške. Meso pripremite u velikoj tavi - na umjerenoj vatri zagrijte ulje, piletinu posolite, popaprite i dodajte u tavu na šest minuta. Potom dodaje začine i miješajte još minutu. Ako je potrebno, dodajte još malo ulja ili vode da začini pomognu u premazivanju piletine. Servirajte meso, ugrijane tacose te ostatak priloga i neka gosti uživaju!