Ljeto je, dani su pretopli za kuhanje ali zato nešto ugodnije večeri otvaraju apetit te pozivaju na pripremu ukusnih ljetnih obroka. Ukoliko ste ljubitelj tune te mediteranskih okusa, tuna puttanesca, talijanski klasik, odlično je jelo i za vaše večernje uživanje, jer sočni se umak od rajčica, kapara i maslina savršeno slaže s tunom. A jelo, koje je inače nastalo u Napulju, još je i zanimljivije ukoliko znate da mu naziv dolazi od pojma "prijateljice noći" a priča govori da je jelo dobilo taj naziv zahvaljujući djevojkama koje su taj obrok pripremale u večernjim satima čekajući mušterije. Pripremljeni umak ostavljale bi na prozoru te tako vlastitu adresu činile još zanimljivijom.
Tuna puttanesca
Sastojci
4 odreska tune
1/2 žličice soli
malo crnog papra
1 žlica maslinova ulja
2 nasjeckana češnja češnjaka
1 filet inćuna
400 g pelata
1/4 šalice maslina
1 žlica kapara
1/8 žličice crvene paprike
2 žlice sjeckanog peršina
Priprema
Odreske tune posolite i popaprite. U veliku tavu na zagrijano ulje stavite odreske te ih pržite sa svake strane 3 do 4 minute. Gotove odreske sklonite s tave te ih pokrijte kako bi zadržali toplinu. U tavu na kojoj ste pripremali odreske dodajte sitno narezani filet inćuna i češnjak. Kratko popržite i zatim dodajte rajčicu, masline, kapare, crvenu papriku i pirjajte oko dvije minute. Gotov umak prelijte preko odrezaka tune, začinite peršinom i poslužite. Pripremljeni umak možete poslužiti i uz tjesteninu, preporuka su špageti. Dobar tek!
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju