Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Normal' - novi restoran slavne braće Roca, mjesto je novih gastro priča

"Ako u El Celler de Can Roca nudimo zlato, u Normalu ćemo nuditi rukotvorine” riječi su kojima braća Roca opisuju ono što vas očekuje u njihovom novom restoranu

 Izvor: Normal restaurant

Dobre vijesti iz svijeta gastronomije tako su doborodošle, jer novosti su te koje, usprkos atmosferi koju nameće pandemija, pružaju osjećaj povratka u normalno. Jedna od takvih vijesti je ona koja dolazi iz svijeta braće Roca, iz Girone, gdje su Joan, Josep i Jordi ovih dana otvorili novi restoran savršenog imena – Normal.

 Izvor: Normal restaurant

Najavu otvorenja restorana Normal braća Roca su podijelili s publikom na gastronomskom kongresu Madrid Fusionu početkom lipnja (na kojem je sudjelovao i StoryGourmet), te su tom prilikom privukli pažnju pričom kako su se odlučili za ime novog restorana. Naime, u razgovoru o imenu restorana došli su do zaključka da ime mora biti neko normalno i tako je nastao Normal, restoran s 12 stolova i oko pedesetak mjesta, čije je ime i najbolji opis onog što braća Roca žele u budućnosti – normalne okolnosti u kojim će s ljubavlju posluživati domaću, spontanu i pristupačnu hranu, jela koja se temelje na lokalno uzgojenim namirnicama (a to je vrlo važno u poslovanju braće Roca), poštujući postulate održivosti, s nasljeđenim receptima i tehnikama, ali opet s odmakom, onim dobro poznatim Roca stilom. Ponudu jela pratit će i odlična vinska lista s oko 500 etiketa s naglaskom na domaća vina i lokalne vinare.

 Izvor: Normal restaurant

“Normal je mjesto u kojem ćemo dijeliti iskustvo tri generacije, snagu zemlje, žene, majke, nasljeđeno od naših baka do onog što nova generacija poput chefice Elisabet Nolla preuzima i stvara u kuhinji. Restoran Normal mjesto je koje će posluživati hranu koja tješi, ugađa, onu koja vodi u novo otkrivanje pojma sreće, što je posebno važno nakon svih kriza s kojima smo se susreli” poručuju braća Roca. "Ako u El Celler de Can Roca nudimo zlato, u Normalu ćemo nuditi rukotvorine” ističu Joan, Josep i Jordi Roca, što je i najbolja pozivnica da ukoliko vas put nanese posjetite Normal.

 Izvor: Normal restaurant

Magazin

Royals