Renomirana istarska vinarija Meneghetti nedavno je u zagrebačkom restoranu ManO2 premijerno predstavila nova godišta vina iz svog bogatog portfolija te posebnu poslasticu, novu vinsku etiketu, zasigurno najprestižnije vino iz vinarije Meneghetti, Val Gambalera iz 2015. U odličnoj atmosferi, vino, kao i samu priču o nastanku ovog vina gostima je predstavio direktor prodaje hrane i pića Filip Božić, koji je i istaknuo zanimljivosti - od toga da vino nosi naziv po vinogradu Val Gambelera uz koji se nalazi i sama stancija Meneghetti, da je vino dobiveno od grožđa iz vrhunske vinske godine te da je velikog potencijala, a čine ga cabernet sauvignon i merlot. Gostima se obratio i vlasnik vinarije Miroslav Plišo dok je chef Hrvoje Kroflin kroz uvodnu riječ istaknuo da su za ovu večeru s posebnom pažnjom slagali jelovnik kako bi dostojno pratili izvrsnost vina koja se moglo kušati.

Meneghetti ManO2
Matej Paluh 
Meneghetti ManO2
Matej Paluh Chef Hrvoje Kroflin, Hrvoje Petrić, Miroslav Plišo i Filip Božić

Večera je započela pjenušcem Meneghetti Reserva 2015 iz velikih magnum boca, a pratili su je malvazija Moni Envasis 2017, zatim Meneghetti White 2019, izuzetno popularni Meneghetti Red 2017 koji opet pokazuje divan potencijal, te Val Gambalera 2015. 

Meneghetti ManO2
Matej Paluh Meneghetti Reserva 2015

Chef Hrvoje Kroflin pripremio je raskošan menu sljubljen s premijernim godištima, ali i novom etiketom koju su već sada mnogi znalci proglasili možda i najboljim crvenim hrvatskim vinom – Val Gambalera iz 2015, uz koju se servirao senzacionalni Wagyu Stockyard silver ribeye, čičoke, Perigord s reduciranom Madeirom i crnim trubačama, paljenom brokulom s domaćim ponzu umakom i uljem lješnjaka.

Meneghetti ManO2
Matej Paluh 

Uz desert, poslužen je pjenušac Meneghetti Rosé 2018 a uz petit fours još jedan raritet kojeg su samo sretnici imali do sada prilike probati, Brandy X.O. vinarije Meneghetti. Za kraj, kao mali znak pažnje, gosti su dobili Meneghetti Valle d'Istria cigare koje su ekskluzivno za Meneghetti proizvedene u Nikaragvi pod palicom cigar master blendera Daniela Guerrere.

Matej Paluh Vinarija Meneghetti i ManO2

Sve je to i više nego odličan uvod u sezonu putovanja, jer Meneghetti Wine Hotel & Winerysvoja vrata otvara 18. ožujka. Na samom imanju Meneghetti, uz luksuzni smještaj, ljubitelje vina očekuje i nova vinarija spremna za posjete zajedno sa kušaonicom te prigodnom prodajom vina, maslinovih ulja i kulinarskih poslastica. Tu će ljubitelji vina Meneghetti uz degustaciju moći kušati i prigodno sljubljene zalogaje koje priprema chef Damir Pejčinović.