Zeleno povrće trebalo bi biti sastavni dio naše prehrane, zar ne? Jedemo ga kao prilog ili čak i glavno jelo za ručak i večeru, no nekako ga rijetko ubacimo u našu jutarnju rutinu. Šteta, jer konzumiranje zelenog povrća ujutro može nam dati dodatne, prijeko potrebne nutrijente, idealne za izdržati radni tempo tijekom dana. Možda vam se ideja kombiniranja, primjerice, špinata uz jutarnju kavu ne čini idealnom i to je razumljivo no srećom tu su recepti koji savršeno ukomponiraju okus zelenog povrća s ostalim okusima. Jedan takav je i recept koji predstavljamo danas je zeleni chia puding a uključuje zelenu mliječnu bazu - špinat se pomiješa s kokosovim mlijekom te se od toga napravi chia puding. Ovaj doručak možete pripremiti i večer prije te ga prije konzumiranja prelijte bademima, kokosom i bobičastim voćem za lagani doručak.
Sastojci:
2 velike šake špinata
4 šalice kokosovog ili bademovog mlijeka (dobro je i kombinacija oba mlijeka)
1 šalica chia sjemenki
sol
borovnice
narezani bademi
tostirani kokos
Priprema:
Pomiješajte špinat i mlijeko i miksajte dok se špinat potpuno ne sjedini i više nema lisnatih komadića. U veliku zdjelu dodajte mješavinu špinata, chia sjemenke i prstohvat soli; miješati da se sjedini. Ostavite u hladnjaku barem 15 minuta. Kad se zgusne po želji, na vrh stavite borovnice, narezane bademe i tostirani kokos.