Bez obzira kako volite započeti svoj dan - uz kavu, čaj ili sok, ne biste trebali zanemariti i doručak. Jedan od boljih načina kako osigurati nutrijente potrebne za zahtjevan dan pred vama jest i takozvani doručak u zdjeli, odnosno razne kaše koje sadrže sve što vam treba za izdržati dan.
Ovakav doručak jedan je od najboljih trendova u 2022. jer ga je lako pripremiti ali i prilagoditi. Možete se poigrati s raznim sastojcima poput jogurta, granole, bobičastog voća, maslaca od orašastih plodova, možda čak i mrvljenih energetskih kuglica ili pudinga od chia sjemenki! A tu su još i razni dodaci, možda malo javorovog sirupa, domaćeg meda ili pak domaćeg džema. Mogućnosti su beskrajne.
U nastavku donosimo četiri ideje koje možete isprobati u danima pred vama.
Grčki jogurt sa smokvama, granolom, medom i malo maslaca od badema
U zdjelu stavite sloj jogurta te dodajte granolu. Narežite smokve, ubacite ih u zdjelu, dodajte još žlicu jogurta i maslaca od badema. Po želji prelijte medom za kraj. Najbolje je poslužiti odmah jer će granola početi omekšavati u dodiru s jogurtom.
Puding od chia sjemenki s kokosovim jogurtom, bobicama i cimetom
Kokosov jogurt, chia sjemenke, javorov sirup i cimet (ili vaniliju, po želji) stavite u zdjelu i miješajte dok se ne sjedine. Uzmite ¼ šalice bobica i zgnječite ih u zdjeli vilicom. U smjesu umiješajte pasirano bobičasto voće. Stavite posudu u hladnjak i preko noći a prije posluživanja, puding ukrasite preostalim bobičastim voćem i ostalim preljevima po želji.
Mješano voće s granolom, bademovim mlijekom i malo meda
U velikoj plitkoj posudi rasporedite jogurt u ravnomjeran sloj. Odozgo dodajte miješano voće, ravnomjerno prelijte medom te pospite granolom. Dodajte malo bademovog mlijeka i ukrasite po želji.
Topla zobena kaša s jabukama, grožđicama i začinima
Pomiješajte zob, vodu, jabuke, grožđice, cimet i muškatni oraščić u loncu srednje veličine. Zakuhajte na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. Čim zavrije, smanjite vatru na lagano i kuhajte samo nekoliko minuta, dok zob i jabuke ne omekšaju. Maknite s vatre i dodajte smeđi šećer po ukusu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.