Bez obzira kako volite započeti svoj dan - uz kavu, čaj ili sok, ne biste trebali zanemariti i doručak. Jedan od boljih načina kako osigurati nutrijente potrebne za zahtjevan dan pred vama jest i takozvani doručak u zdjeli, odnosno razne kaše koje sadrže sve što vam treba za izdržati dan.

Ovakav doručak jedan je od najboljih trendova u 2022. jer ga je lako pripremiti ali i prilagoditi. Možete se poigrati s raznim sastojcima poput jogurta, granole, bobičastog voća, maslaca od orašastih plodova, možda čak i mrvljenih energetskih kuglica ili pudinga od chia sjemenki! A tu su još i razni dodaci, možda malo javorovog sirupa, domaćeg meda ili pak domaćeg džema. Mogućnosti su beskrajne.
U nastavku donosimo četiri ideje koje možete isprobati u danima pred vama.

profimedia-0474713697.jpg
Profimedia 

Grčki jogurt sa smokvama, granolom, medom i malo maslaca od badema

U zdjelu stavite sloj jogurta te dodajte granolu. Narežite smokve, ubacite ih u zdjelu, dodajte još žlicu jogurta i maslaca od badema. Po želji prelijte medom za kraj. Najbolje je poslužiti odmah jer će granola početi omekšavati u dodiru s jogurtom.

profimedia-0339041852.jpg
Profimedia 

Puding od chia sjemenki s kokosovim jogurtom, bobicama i cimetom

Kokosov jogurt, chia sjemenke, javorov sirup i cimet (ili vaniliju, po želji) stavite u zdjelu i miješajte dok se ne sjedine. Uzmite ¼ šalice bobica i zgnječite ih u zdjeli vilicom. U smjesu umiješajte pasirano bobičasto voće. Stavite posudu u hladnjak i preko noći a prije posluživanja, puding ukrasite preostalim bobičastim voćem i ostalim preljevima po želji.

profimedia-0409828402.jpg
Profimedia 

Mješano voće s granolom, bademovim mlijekom i malo meda

U velikoj plitkoj posudi rasporedite jogurt u ravnomjeran sloj. Odozgo dodajte miješano voće, ravnomjerno prelijte medom te pospite granolom. Dodajte malo bademovog mlijeka i ukrasite po želji.

profimedia-0657465650.jpg
Profimedia 

Topla zobena kaša s jabukama, grožđicama i začinima

Pomiješajte zob, vodu, jabuke, grožđice, cimet i muškatni oraščić u loncu srednje veličine. Zakuhajte na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. Čim zavrije, smanjite vatru na lagano i kuhajte samo nekoliko minuta, dok zob i jabuke ne omekšaju. Maknite s vatre i dodajte smeđi šećer po ukusu.