Slatke kreme uvijek su dobrodošlo slatko rješenje, bez obzira očekujete li goste ili ste poželjeli pripremiti nešto na brzinu. A ukoliko volite okus limuna odlična je ideja priprema mousse kreme do limuna. Preporuka je da koristite domaće organski uzgojene limune, a kako najbolje naribati koricu podsjećamo u našim savjetima.

Mousse, jedan od najpopularnijih francuskih deserata, se priprems jednostavno, ali je važno prisjetiti se osnovnih savjeta - u pripremi je važno pogoditi pravu strukturu, jer ova krema mora biti mekša od pudinga ali ne tekuća. Važno je dobro miješati sastojke kako se ne bi stvorile grudice te pravilnim miksanjem pripremit slatko vrhnje dovoljno čvrsto ali pripazite da ga ne pretjerate pri miksanju kako se vrhnje ne bi pretvorilo u maslac.

U pripremi mousse kreme za istaknuti je da je priprema lak ai brza ali traži malo strpljenja dok se krema hladi u hladnjaku oko pola sata, a pripremjen se može čuvati u hladnjaku i nekoliko dana prije posluživanja. Poslužite uz narezane kriške i koricu limuna.

Sastojci:
85 g šećera
2 žlice kukuruznog škroba
3 žumanjka
160 ml mlijeka (punomasnog)
120 ml soka od limuna
2 žličice naribane korice limuna
240 ml slatkog vrhnja
kriške limuna za ukras
malo soli

Priprema:
U maloj posudi pomiješajte šećer, kukurzni škrob i prstohvat soli te umiješajte žumanjke. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umutite sok limuna, miješajte. Zagrijte i kuhajte do vrenja uz stalno miješanje. Smanjite vatru te nastavite uz miješanje kuhati dvije minute. Dodajte limunovu koricu. Pokrijte te ostavite da se ohladi, odložite u hladnjak. Prije posluživanja umutite slatko vrhnje prema uputama. Pomiješajte s kremom od limuna te razdijelite u zdjelice ili čaše. Ukoliko želite dodajte i dodatnu količinu slatkog vrhnja te krišku limuna ili dekorirajte s lijepo narezanom koricom.