Znamo da se danas sladoled može raditi od jako puno namirnica, nekad čak i od onih za koje ne biste na prvu rekli da će nam pasati kao ohlađena slastica. Jedna od tih namirnica je i bundeva. Iako nije rijetkost naći bundevu u desertima (pita od budneve je odlična, složit ćete se), sladoled od bundeve je već malo rjeđi desert što ipak ne znači da nije ukusan. Ovaj desert je zapravo jako zanimljiv, nije kompliciran za pripremu iako vam treba aparat za sladoled i nešto vremena (onoliko koliko je potrebno da smjesa odleži). Ostale namirnice provjerite u nastavku i isprobajte ovaj nesvakidašnji desert.
Sastojci:
2 šalice običnog punomasnog jogurta
1 šalica vrhnja za šlag
1 ⅛ šalice šećera
1 šalica pirea od bundeve
3 žlice rakije
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica pumpkin pie začina
⅛ žličice morske soli
Priprema:
Pomiješajte jogurt, vrhnje, šećer, pire od bundeve, rakiju, ekstrakt vanilije, pumpkin pie začin i sol. Miksajte zajedno dok se šećer i sol potpuno ne otope. Pokrijte, i stavite u hladnjak preko noći.
Sutradan, ohlađenu smjesu ulijte u aparat za sladoled i zamrznite prema uputama proizvođača, oko 20 minuta. Prebacite sladoled u posudu s poklopcem od jedne ili dvije litre. Za najbolje rezultate sladoled bi trebao stajati u zamrzivaču najmanje 2 sata ili preko noći. Ukrasite šlagom i cimetom i uživajte!