Shirataki rezanci (poznati i pod nazivima miracle noodles, konjac noodles i konnyacu noodles), popularna su namirnica u azijskoj kuhinji a ono što posebno privlači pažnju je činjenica da sadrže skorom nula kalorija i ugljikohidrata. Pripremaju se od korijena biljke konjac te na 100 g sadrže 1 gram ugljikohidrata, ostalo uglavnom čine voda, vlakna, masti, proteini i kalcij. Zahvaljujući sadržaju glukomanan polisaharida topivog u vodi, ovi rezanci povoljno utječu na zdravlje, probavu i gubitak viška kilograma.
Vezano uz okus savjet je da ne očekujete previše, okusom ne podsjećaju na tjesteninu ali ukoliko ih ispravno pripremite mogu biti odličan obrok. Kuhaju se (i to ne samo razanci već i shirataki penne te riža) u vrućoj vodi oko 3 minute uz napomenu da ih je prije kuhanaja dobro isprati ih, potom kuhane i ocijeđene termički obraditi na tavi bez dodataka masnoće ili vode na jakoj vatri oko 10 minuta.
Pomalo su želatinaste teksture zbog čega su odličan dodatak raznim juhama. Odlično se kombiniraju s stir-fry jelima, umacima intenzivnijeg okusa, odlični su zapečeni sa sirom i začinima. Naša je preporuka da ih kombinirate s azijskim jelima iz woka ali da se okušate i u odličnoj fuziji neobičnih azijskih rezanaca i talijanskih umaka.