Znate ono kad vam se na vratima pojave neočekivani gosti? Svima nam se po glavim vrti isto pitanje - što im poslužiti. Pogotovo ako su gosti gurmani… Imamo ideju što raditi u tom slučaju, pogotovo sad, u sezoni šparoga. Naime, dobro ih je imati u frižideru - i zbog sebe i zbog ovakvih situacija. Šparoge su odlična namirnica s kojom možete brzo napraviti prave delicije a jedna od njih je i jelo koje predstavljamo danas - bruschette sa šaprogama!
Riječ je o jelu koje je brzo gotovo, treba vam nekih 20 minuta, a možete se i poigrati s ostalim sastojcima. Mi predlažemo kozji sir, sušene rajčice i trvdo kuhano jaje a kako to sve spariti, provjerite u nastavku:

Sastojci:
12 šparoga, očišćenih
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus još po potrebi
Sol i svježe mljeveni crni papar
4 kriške kruha (može od kiselog tijesta)
2 režnja češnjaka, oguljena
250 g kozjeg sira
1/4 šalice sušenih rajčica u ulju, sitno narezanih
1/4 žličice mljevenih pahuljica crvene paprike
1 tvrdo kuhano jaje

asparagus-g18c3c047c_1920.jpg
Pixabay 

Priprema:

Prvo zagrijte grill tavu na srednje jakoj vatri. Šparoge prelijte maslinovim uljem te posolite i popaprite. Pecite na roštilju dok lagano ne pougljene sa svake strane, ali pazite da ostanu hrskave, oko 5 minuta. Kad se dovoljno ohlade za rukovanje, po potrebi šparoge narežite na tanje komade i ostavite sa strane.
Obje strane šnite kruha premažite maslinovim uljem. Pecite kruh s obje strane dok ne bude tostiran, maknite s vatre i odmah natrljajte šnite kruha s jedne strane oguljenim režnjevima češnjaka.
U srednjoj posudi pomiješajte kozji sir, rajčice i crvenu papriku dok se dobro ne sjedine. Možete koristiti i krem sir pa ga pomiješajte s vlascem. Smjesu od sira rasporedite na bruschette u ravnomjernom sloju. Dodajte šparoge te na kraju na svaku bruschetu stavite po jednu šnitu tvrdo kuhanog jaja. Prijatno!