Danas je dan sladoleda od čokolade! Iako nam uglavnom ne treba razlog za pojesti jedan fini čokoladni sladoled, danas imamo konkretan povod i to ne samo da ga pojedemo nego da ga i napravimo kod kuće! Složit ćete se da je sladoled od čokolade to i zaslužio!

Uostalom, to je najpopularniji okus sladoleda a, zanimljivo, čak je izmišljen prije sladoleda od vanilije, još jednog opće popularnog okusa ove ledene slastice. Prvi recept za smrznutu čokoladu objavljen je 1692. godine u Napulju u knjizi 'The Modern Steward', a mnogo kasnije čokoladni sladoled je pronašao put do SAD-a. Ne zna se točno tko je pokrenuo proslavu sladoleda od čokolade ali to nas ne treba spriječiti da ga proslavimo sa stilom. U nastavku vam donosimo recept za sladoled od čokolade iz kućne radinosti!

Sastojci:
Pola šalice kakaa
100 g čokolade
4 žumanca
100 g šećera
250 ml mlijeka
250 ml slatkog vrhnja

Priprema:
Prvo na pari pomiješati kakao, žumanjce i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. U drugom loncu zakuhati mlijeko i slatko vrhnje te ih miješajući uliti u smjesu od jaja. Nastaviti kuhati na pari oko 15 minuta, da se zgusne, miješajući i pazeći da smjesa ne zakipi. Potom maknuti s vatre, poklopiti te ostaviti u hladnjaku na najmanje tri sata. Kad je smjesa potpuno hladna, umiješati narezanu čokoladu, prebaciti smjesu u pliću posudu i staviti je u zamrzivač. Tamo bi sladoled trebao biti barem dva sata i bilo bi ga dobro promiješati svakih pola sata. Nakon dva sata, dobro izmiksati sladoled i poslužiti!